تحولات لبنان و فلسطین

رئیس دستگاه قضا مهلت دوهفته‌ای به کمیته فرادستگاهی‌ رسیدگی به مطالبات بانک‌ها برای ارائه راهکارهای تقویت و افزایش اختیارات و کارآمدی این کمیته تعیین کرد.

مهلت دوهفته‌ای محسنی اژه‌ای به کمیته فرادستگاهی‌ رسیدگی به مطالبات بانک‌ها

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در نشست با کمیته فرادستگاهی‌ رسیدگی به مطالبات غیرجاری بانک‌ها گفت: این کمیته از سال ۹۳ تا کنون تشکیل شده و عنوان شده که ۱۶۳ جلسه هم برگزار کرده است که طی این جلسات به ۱۲ پرونده رسیدگی کرده است. رسیدگی به این تعداد پرونده نشان می‌دهد که این کمیته در اهداف خیلی موفق نبوده است و تعداد بالایی از موضوعات که در کشور مسأله ایجاد کرده مورد بررسی قرار نگرفته است.

وی افزود: سؤال می‌کنم؛ آیا از سال ۹۳ تا کنون به مجموعه‌ای از آسیب‌ها رسیده‌اید که بشود دستورالعمل در مورد حل این چالش‌ها تهیه کرد؟ آیا در فرایند وصول مطالبات بانکی ملاحظه حمایت از تولید و تولیدکنندگان هم صورت گرفته است؟

رئیس عدلیه سپس با اشاره به اینکه حمایت از تولید داخلی بر همه دستگاه‌ها لازم است خاطرنشان کرد: حمایت از تولید یکی از وظایف اصلی بانک‌هاست و در این زمینه باید به صورت عملی فعالیت داشت.

وی با اشاره به اینکه فساد سرایت می‌کند، اضافه کرد: مبارزه همه‌جانبه‌نگر با فساد جزو دستورکارهای اصلی قوه قضائیه است که بانک‌ها هم باید در این زمینه ایفای نقش مهمی داشته باشند. فساد چه در بانک چه در قوه قضائیه چه در دستگاه نظارتی و نهاد ضابطین باشد باید مبارزه جدی شود تا سرایت نکند.

وی همچنین تأکید کرد: بانک‌ها باید بر نحوه هزینه‌کرد تسهیلات بانکی نظارت جدی و عملی داشته باشند.

محسنی اژه‌ای افزود: حمایت جدی از تولید در شرایطی که درگیر جنگ اقتصادی با دشمن هستیم بر همه واجب است و بانک‌ها از پایه‌های اصلی حمایت از تولید داخلی هستند و مدیران نظام بانکی باید مسئولیت خود را در مقابله‌ با تحریم‌ها و کمک به فعالان اقتصادی و تولید داخلی ایفا کنند.

وی تأکید کرد: در وصول مطالبات باید مراقب بود هیچ واحد تولیدی تعطیل یا نیمه‌تعطیل نشود و اگر آسیبی در نحوه پرداخت تسهیلات و هزینه‌کرد آن و وصول مطالبات از ابربدهکاران وجود دارد باید راه‌حل آن با کمک مجلس و بانک مرکزی تبدیل به یک قانون و دستورالعمل شود.

رییس عدلیه افزود: کمیته فرادستگاهی‌ رسیدگی به مطالبات بانک‌ها در وصول معوقات‌ بانکی باید حقوق همه طرفین را متناسب با حقی که دارند رعایت کند؛ حتی حقوق مشتری را اما کسی نباید به نام تولید سوء‌استفاده کند.

وی اضافه کرد: اگر کسی که به نام تولید تسهیلات می‌گیرد اما آن را صرف سرمایه‌گذاری در حوزه ارز، سکه، زمین‌ و مسکن می‌کند مرتکب دو تخلف شده؛ هم در هزینه‌کرد تسهیلات تخلف کرده و هم در بازار اخلال ایجاد کرده که ضررش بیشتر از تأخیر در تسویه حساب با بانک‌ است.

رئیس دستگاه قضا گفت: بانک‌ها باید علاوه بر اعتبارسنجی‌ و اخذ وثایق‌ لازم بر روند هزینه‌کرد تسهیلات‌ هم نظارت کنند و مطالبات را به‌موقع وصول کنند تا مشتری سوء‌استفاده نکند.

محسنی اژه‌ای گفت: همه باید ملتزم به قانون باشند؛ اگر قانونی اشکال دارد باید اصلاح شود اما زیر پا گذاشتن‌ قانون از هیچ‌کس به ویژه مدیران عالی دستگاه‌ها قابل پذیرش نیست اما گاهی برخی بانک‌ها خودشان قانون را دور می‌زنند!

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: همه‌ موظف به مبارزه با فساد بانکی هستیم‌ اما مدیران بانک‌ها باید پیشگام مبارزه باشند، فرقی نمی‌کند مدیر و کارمند بانک‌ یا مشتری یا ضابط و قاضی مرتکب فساد، تخلف و سوءاستفاده شود، اگر با فاسد، متخلف و سوء‌استفاده‌گر برخورد نکنیم فساد به دیگر بخش‌ها هم سرایت می‌کند. اگر مدیران عامل یا مدیران شعب بانکی از سوی برخی افراد متنفّذ برای پرداخت‌ تسهیلات‌ به افراد سفارش‌ شده‌ تحت فشار هستند، باید از آنها در برابر این اِعمال نفوذها حمایت شود تا مجبور به انجام اقدام خلاف قانون نشوند.

وی ادامه داد: اگر کسی مرتکب لغزش یا سوءاستفاده شد باید با او برخورد صحیح‌، سازنده‌ و بازدارنده‌ شود. وقتی کسی مرتکب تخلفی شد که با یک تذکر یا برخورد ایذایی رفتارش قابل اصلاح است نباید با او مانند مجرم برخورد کرد.

در پایان رئیس دستگاه قضا مهلت دوهفته‌ای به کمیته فرادستگاهی‌ رسیدگی به مطالبات بانک‌ها برای ارائه راهکارهای تقویت و افزایش اختیارات‌ و کارآمدی این کمیته تعیین کرد.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.